مقالات تخصصی برق

نصب کلید و پریز ساختمان

آموزش نصب کلید و پریز ساختمان:

وقتی نوبت به راه اندازی چراغ ها و اتصالات جدید در خانه می رسد، همیشه احتمال خطا وجود دارد! در بسیاری از موارد می توانید از یک برقکار آموزش دیده کمک بخواهید. این شاید ایمن ترین و کارآمدترین راه برای نصب کلید و پریز باشد. با این حال، اگر زمانی نیاز به تعویض یا نصب کلید چراغ یا سوکت در کوتاه مدت داشته باشید، باید بدانید که چه کاری باید انجام دهید. این راهنما شما را با نکات کلی که باید در مورد نصب کلید و پریز ساختمان به خاطر بسپارید آشنا می کند. به زودی، شما می توانید مانند یک حرفه ای، کلید و پریزهای ساختمان خود را به راحتی تعویض کنید پس تا انتهای این راهنمای آموزشی همراه ما باشید.

نکات ایمنی که باید به خاطر بسپارید:

این نکته ممکن است بدیهی باشد، اما وقتی صحبت از کار برقی می شود، ایمنی بسیار مهم است. هنگامی که الکتریسیته بدون مهارت یا اشتباه استفاده شود، می تواند باعث مرگ شود! بنابراین، بسیار مهم است که تا آنجا که می توانید مراقبت کنید. مجدداً، اگر خودتان در مورد نصب یا سیم کشی کلیدها و پریزها مطمئن نیستید، با یک متخصص برقکار مشورت کنید.

قبل از راه اندازی کلید چراغ جدید یا پریز ، باید برق را قطع کنید. این معمولاً به معنای یافتن جعبه فیوز و کلیدهای مدار است. روشنایی خانه معمولاً با یک یا چند مدار هماهنگ می شود – و فیوزهای آنها معمولاً برچسب گذاری شده است. می‌توانید این فیوزها را پایین بیاورید تا «خاموش» شوند، اما ممکن است مطمئن‌تر باشد که تمام برق را کاملاً قطع کنید. همچنین باید مطمئن شوید که سوکت یا کلیدی که روی آن کار می کنید با تجهیزات تست کاملاً بی برق است یا فاز ندارد. شما به یک تستر ولتاژ برای روشنایی و یک تستر سوکت برای سایر سوکت ها نیاز دارید. وقتی صحبت از ابزار مناسب برای کار می شود، حداقل به یک پیچ گوشتی نیاز خواهید داشت! همچنین ممکن است به سیم چین، انبردست، سیم لخت کن هم نیاز داشته باشید.

 

نصب کلید و پریز ساختمان

نصب کلید و پریز ساختمان

مراحل نصب کلید ساختمان:

به صورت کلی اگر ساختمان دارای کلید نیست برای نصب آن باید مراحل زیر را انجام دهید:

1.قطع برق: قبل از شروع کار، برق ساختمان را از تابلو برق قطع کنید.

2.انتخاب مکان: محل نصب کلید را مشخص کنید. معمولاً کلیدها در ارتفاع 90 تا 120 سانتی‌متری از زمین نصب می‌شوند.

3.نصب جعبه کلید: جعبه کلید را در دیوار نصب کنید. برای این کار، از مته و چکش استفاده کنید.

4.سیم‌کشی: دو سیم (معمولاً سیم فاز و نول) را به کلید وصل کنید. سیم فاز را به یکی از ترمینال‌ها و سیم نول را به ترمینال دیگر وصل کنید.

5.نصب کلید: کلید را در جعبه نصب کرده و با پیچ محکم کنید.

6.پوشش کلید: اگر کلید شما دارای پوشش است، آن را نیز نصب کنید.

مراحل نصب پریز ساختمان:

1.انتخاب مکان: محل نصب پریز را مشخص کنید. معمولاً در ارتفاع 30 تا 40 سانتی‌متری از زمین نصب می‌شود.

2.نصب جعبه پریز:جعبه پریز را در دیوار نصب کنید.

3.سیم‌کشی: دو سیم (فاز و نول) را به پریز وصل کنید. سیم فاز را به ترمینال فاز و سیم نول را به ترمینال نول وصل کنید. در صورت وجود، از سیم زمین نیز استفاده کنید و آن را به ترمینال مربوطه متصل کنید.

4.نصب پریز: پریز را در جعبه نصب کرده و با پیچ محکم کنید.

5.پوشش پریز: اگر پریز دارای پوشش است، آن را نصب کنید.

 

نصب کلید و پریز ساختمان

نصب کلید و پریز ساختمان

نحوه تعویض کلید ساختمان:

هنگام نصب کلید چراغ جدید، ضروری است که با عملکرد داخلی آن آشنا شوید. احتمالاً با یک صفحه روبه‌رو (خارجی پلاستیکی) و یک قسمت داخلی فلزی به نام جعبه نصب مواجه می‌شوید. این استاندارد برای کلیدهای نور پلاستیکی است. در سوئیچ های فلزی، کمی متفاوت است – به زودی به این موضوع خواهیم رسید.

صفحه رویی موجود را که باید با چند پیچ ​​ساده وصل شود را بردارید. پیچ ها را در یک طرف نگه دارید. یک نکته عالی در اینجا این است که یک عکس از سیم کشی خود بگیرید. به این ترتیب، وقتی همه چیز گفته و انجام شود، دقیقاً می‌دانید که چگونه همه چیز با هم هماهنگ می‌شود.

در پشت سوئیچ خود، باید پیچ ​​های بیشتری را باز کنید – این به شما امکان دسترسی به سیم ها را می دهد. اکنون می توانید اتصالات یا صفحه جلویی قدیمی خود را بردارید. سیم‌ها را با دقت مجدداً مانند اتصالات قبلی خود به کلید جدید خود وصل کرده و سفت کنید.

با این حال، اگر قصد تعویض یک کلید چراغ فلزی دارید، باید سیستم ارتینگ خود را فعال کنید. این مهم است تا شوک الکتریکی دریافت نکنید! ارتینگ با ارسال جریان های معیوب به زمین از شما محافظت می کند. این یک اقدام ایمنی است که برای سیم کشی و نصب هر واحد الکتریکی بسیار مهم است.

سیم ارت شما سبز و زرد است و در یک کلید پلاستیکی به یک فلز داخلی متصل می شود. در یک سوئیچ نور فلزی، باید مطمئن شوید که سیستم اتصال به زمین شما به صفحه ارت شما متصل است.

با توجه به عکس تنظیم سیم‌کشی، سیم‌ها را با دقت باز کنید. اتصال به  زمین خود را بردارید و آن را به صفحه جدید وصل کنید. سپس سیم ها را نیز به روش قبلی روی صفحه جدید تعویض کنید.

اگر اصلا سیم ارت نمی بینید، یا مطمئن نیستید که چگونه این مرحله را انجام دهید، حتما با یک برقکار تماس بگیرید. وقتی همه سیم‌های شما به صفحه و سوئیچ جدید وصل شد، همه چیز را دوباره محکم کنید و برای تست روشن کنید.

نصب کلید و پریز ساختمان

نصب کلید و پریز ساختمان

نحوه تعویض پریز برق ساختمان:

از بسیاری جهات، نصب یک پریز برق ساده بسیار ساده تر از نصب کلید چراغ است! تعویض یا نصب سوکت‌های جدید صرفاً یک مورد برای تصمیم‌گیری دارد اینکه پریز روکار یا توکار نصب کنید.

تفاوت ساده بین سوکت‌های هموار و سوکت‌های نصب‌شده روی سطح، اتصال به دیوار است. یک سوکت هموار – همانطور که انتظار دارید – همسطح با دیوار است، به این معنی که برای ایجاد ظاهری مسطح در آن تعبیه شده است. سوکت های روی سطح کمی بیرون می زند و معمولاً رایج تر است.

برای هر دو مزایا و معایب وجود دارد. استفاده از سوکت های روی سطح بسیار آسان تر است. با این حال، آنها به عنوان گزینه های هموار به نظر شیک نیستند! با یک سوکت هموار، اغلب باید یک شکاف کوچک در گچ دیوار حفر کنید تا بتوانید داخل آن را بررسی کنید. در صورت تمایل، تعویض بین این دو نیز کاملاً امکان پذیر است.

مانند نصب کلید چراغ، همیشه باید مطمئن شوید که برق خاموش است. حداقل، باید مطمئن شوید که مدار یا فیوز سوکت(های) شما خاموش یا خاموش است. برای ایمنی مطلق، منطقی است که کل مدار را خاموش کنید.

همیشه مطمئن شوید که پس از قطع شدن برق، مدار را با تستر سوکت تست کنید. این برای اطمینان از اینکه مدار زنده نیست و می توانید ادامه دهید و تنظیمات را انجام دهید، انجام می شود.

شما باید به دنبال هر لوله یا کابل موجود در دیوارهای خود باشید. حفاری تصادفی در آنها هرگز ایده خوبی نیست! برای نصب روی سطح، حداقل به تراز، شمع دیواری، مداد و مته نیاز دارید.

دوباره، بیایید با نصب سطحی شروع کنیم. با یک سوکت نصب شده روی سطح موجود، باید صفحه سوکت خود را باز کنید و اتصالات کابل داخل آن را بردارید. جعبه سوکت جدید خود را بگیرید و کابل ها را به داخل و از طریق اتصالات وارد کنید. صفحه جدید را پیچ و در جای خود قرار دهید و در صورت لزوم شمع های دیواری را نصب کنید.

اگر یک سوکت کاملاً جدید نصب می کنید، باید نقاط پیچ روی دیوار را با دقت علامت گذاری کنید. از یک مداد و صفحه روکش سوکت جدید به عنوان الگو استفاده کنید. همیشه بررسی کنید که چیزی در پشت جایی که می خواهید سوکت جدید خود را پیچ کنید وجود ندارد!

برای دوشاخه های دیواری خود سوراخ کنید و آنها را در موقعیت خود بکوبید. ورودی کابل روی جعبه سوکت جدید خود را با دقت قطع کنید. سپس جعبه خود را با پیچ در شاخه ها به دیوار ببندید.

دیدگاهتان را بنویسید